سند تحول بنیادین در گیلان اجرایی شود
گزارش خبرگزاری فارس از رشت، ارسلان زارع ظهر امروز در جلسه شورای آموزشوپرورش گیلان در سالن اجتماعات الغدیر استانداری با بیان اینکه دکتر محمد معین یک افتخار ملی در بلندای تاریخ جمهوری اسلامی است، اظهار کرد: حاصل تلاشهای دکتر محمد معین بهعنوان پدر فرهنگ فارسی در همه کلاسهای درس، پژوهشکدهها و آموزشکده ها، مرجع و الگوی معلمان، دانش آموزان و دانشجویان است.
وی با اشاره به کاهش آسیب به حوزه آموزش کشور در دوران کرونا گفت: با تلاش دست اندرکاران نهاد آموزش و مشارکت مؤثر خانوادهها، از تعطیلی فرآیند آموزش جلوگیری و با کمترین آسیب، دستاوردهای قابلملاحظهای نیز حاصل شد.
استاندار گیلان با تأکید بر لزوم توجه به آموزش الکترونیکی در کشور افزود: توسعه آموزشهای الکترونیکی در گیلان فراتر از میانگین متوسط کشوری همزمان با روند شتابان استفاده از فناوریهای نوین و انتقال صحیح مطالب به دانش آموزان بوده است.
زارع یکی از اهداف آموزشوپرورش را پیوند بیشتر مدرسه و خانواده دانست و بیان کرد: علیرغم وارد آمدن برخی آسیبهای ناشی از کرونا بهنظام تعلیم و تربیت، برقراری پیوند بیشتر مدرسه و خانواده، یکی از اهداف تعلیم و تعلم را محقق ساخته است.
وی با اشاره به نقش آموزشوپرورش در پرورش جوانان و آیندگان کشور بیان کرد: آموزشوپرورش نهادی است که با مشارکت خانوادهها بهعنوان یک رسالت خطیر، اساسیترین سرمایهگذاری برای آینده جامعه و ساختن ایرانی عزتمند و با اقتدار را رقم میزند.
رئیس شورای آموزشوپرورش گیلان آموزش از بستر فضای مجازی را جایگزین جامعی برای آموزش حضوری ندانست و بیان کرد: ضرورت اقناعسازی والدین دانش آموزان در این خصوص با تولید محتواها و اطلاعرسانی از طریق صداوسیما، رسانهها، سازمانهای مردمنهاد و فعالان مدنی باید تأکید شود.
زارع با گلهمندی از تفاوت معنادار فاصله میانگین نمرات قبولی امتحانات پایانی مناطق شهرستانها با یکدیگر تصریح کرد: مدیریت نیز یکی از مؤلفههای مؤثر در این مسیر است که پس از بررسی باید در نحوه تشویق و تنبیه با ابزارهای مختلف تصمیمگیری و اعمال شود.
وی تمهید مقدمات و برنامهریزی لازم برای اجرای پروژه مهر و بازگشایی مدارس کرد و گفت: سنجش نوآموزان نیز باید بیوقفه به فعالیت خود ادامه دهد و با تغییر رنگبندی هریک از مناطق، بر تعداد مراجعان و رعایت پروتکلها نظارت بیشتری شود.
نماینده عالی دولت در گیلان با تأکید بر اینکه اجرای درست سند بنیادین آموزشوپرورش باید موردتوجه مسؤولان قرار گیرد، افزود: آمارها نشانگر ترافیک سنگین متقاضیان تحصیل در رشته علوم تجربی است اما نباید برخی از رشتههای موردنیاز آینده جامعه از برنامه پیشبینیشده، فاصله بگیرد که باید با اطلاعرسانی مناسب این فرآیند موردتوجه باشد.
زارع با بیان اینکه باید تمهیدات لازم در خصوص نیاز کلاسها به معلم اندیشیده شود، گفت: باید نیاز کلاسهای درس، پیشبینی دقیق شود تا کلاسی در آغاز سال تحصیلی بدون معلم نباشد.
وی با ابراز خرسندی از گزارش امیدوارکننده سوادآموزی استان گیلان تصریح کرد: در هشت سال گذشته میزان ۹۵.۷۵ درصد باسوادان در سال ۱۳۹۲ به ۹۸.۴ درصد در پایان سال ۹۹ رسیده است که این امر میتواند بسیار به رشد جامعه کمک کند.